Skönt avslut på stor affär

KöpKlar är en husbesiktning kombinerad med möjlighet att teckna SBR Dolda Fel-försäkring. Därför ger KöpKlar enkelhet och trygghet för både köpare och säljare.

Förutom en ingående besiktning innefattar KöpKlar också möjlighet att teckna en dolda fel-försäkring som gäller för själva huset istället för någon av parterna, vilket är det vanliga. Genom att försäkringen gäller huset behöver en köpare inte tvista med säljaren om ett dolt fel skulle upptäckas efter affären. Istället sköts ärendet mellan köpare och försäkringsbolag.

Tryggt för alla parter

En ytterligare fördel med KöpKlar är att det ingår köpargenomgång på plats. Då går vår besiktningsman i lugn och ro igenom överlåtelsebesiktningen med köparen på plats i huset. Köparen har möjlighet att ställa frågor och försäkra sig om att hen har förstått vad som sägs i protokollet.

Följande ingår i KöpKlar

 • Överlåtelsebesiktning

  Ofta kallad husbesiktning. En byggteknisk okulär undersökning som görs för att klarlägga en fastighets fysiska skick i samband med försäljning. Besiktningen är en trygghet både för köpare och säljare. Båda slipper oönskade överraskningar och köparen får tips om hur huset kan underhållas för framtiden. 

  Läs merVisa mindre
 • Okulär elkontroll

  En kontroll av samtliga elinstallationer i huset för att säkerställa att de är gjorda på ett korrekt och säkert sätt och inte är för gamla.

  Läs merVisa mindre
 • Köpgenomgång på plats

  Genomgången av överlåtelsebesiktningen på plats i huset med köparen ger henne eller honom möjlighet att räta ut frågetecken och ställa frågor om sådant man kanske inte har full koll på som lekman. En stor trygghet för alla inblandade.

  Läs merVisa mindre
 • Fuktindikering

  Stickprovsmässiga fuktindikationer i t.ex. våtutrymmen och andra utsatta områden i huset. Fuktindikeringen ligger sedan till grund för den rapport du får över skick och eventuell problematik. 

  Läs merVisa mindre
 • Okulär VA-kontroll

  Våra besiktningsmän har stor erfarenhet av vatten- och avloppsfrågor. Därför ger en okulär kontroll, där man kollar det som är synligt, viktig tilläggsinformation till besiktningen med rekommendationer och bedömningar om skicket på husets VA.

  Läs merVisa mindre
 • Säljförsäkring Dolda fel

  KöpKlars försäkring för dolda fel gäller huset istället för säljaren. Genom att försäkringen gäller huset behöver en köpare inte tvista med säljaren om något skulle upptäckas efter affären. Istället sköts ärendet mellan köpare och försäkringsbolag. Skönt och säkert för alla inblandade.

  Läs merVisa mindre
 • Energideklaration (tillval)

  Sammanställning över husets energianvändning som bland annat innehåller uppgifter om värmesystem, ventilation och om radonmätning är gjord eller inte. I deklarationen kan du även få tips på åtgärder för att minska energianvändningen.  

  Läs merVisa mindre
 • Stomkontroll (tillval)

  Stommen avser de delar som tillsammans utgör husets bärande konstruktion. En stomme kan bestå av olika material – trä, betong eller i vissa fall metall. Vid stomkontrollen säkerställer vi vilket skick den har. 

  Läs merVisa mindre
Kontakta oss

19 650 kr

Känn ingen stress

KöpKlars försäkring är ett samarbetar med Gar-Bo: Sveriges ledande försäkringsbolag inom byggrelaterade försäkringar. De är specialiserade på småhus och bostadsrätter och erbjuder trygghetslösningar inom nybyggnation och vid småhusförsäljning till privatpersoner och företag i hela Sverige.

Kontakta oss så berättar vi mer

Vi tror på snabba svar och klara besked därför lovar
vi dig svar inom 24 timmar.